Tuesday, August 04, 2009

Oppskrifter

Ok. Her er oppskrifter på to av middagsbildene.

Bilde 1 er tomatsuppe med stekt squash ved siden av.
Sqaushen er skåret i skiver og stekt i olje eller smør med timian. Når de er myke/gylne tar jeg litt salt på og spiser dem.
Jeg har egentlig ingen oppskrift på tomatsuppe, men jeg kaller den det likevel siden det er en suppe, og den er laget av tomat.
Jeg skjærer opp friske tomater, så mange jeg syns passer (3 kanskje, hvis det bare er til meg) og varmer dem sammen med litt vann i en gryte så det ikke svir seg. Så har jeg i hakket hvitløk og timian. Ettersom hva jeg har lyst på den dagen har jeg også i: rosmarin, curry paste, chilli, hvasomhelst. Jeg liker gulrøtter, så det hender jeg hakker en gulrot og har den oppi. Når tomatene er myke heller jeg oppi kanskje en halv boks hakkede tomater og lar alt sammen blir varmt og suppete.

Bilde 2 er en slags pastasaus med tagliatelle, en skål med hummus og oliven, og en skål med sukkererter og alfaspirer.
Jeg husker ikke hva jeg hadde i pastasausen akkurat den gangen, men det var en variasjon av dette: Jeg hakker løk og steiker det gyllent før jeg har i sånne lange grønne bønner, kanskje delt i to, og gulrotbiter. Hakket hvitløk, timian, rosmarin, curry paste. Så heller jeg over hakkede tomater og lar det bli varmt. Det er også godt med små brune bønner (grytebønner?) oppi.
Hummus vil innfinne seg i også ditt kjøkken ved å putte kokte kikerter med hvitløk, litt sitronsaft og tahin (hvis man har) oppi en blender og skru den på.
Sukkerertene er bare skåret opp, og alfaspirene og olivnene er kjøpt på en butikk.

Håper det er greit at oppskriftene ikke er så bestemte på mål og tid og slikt. Hyl ut hvis du syns dette var dårlig eller hvis du heller vil ha en annen oppskrift.


3 comments:

kjeksarina said...

endelig en matoppskrift på et språk jeg kan forstå!! skriv bok og gi ut, frøydis. med egne illustrasjoner. kassasuksess uten tvil.

Anonymous said...

Takk!

Frøydis said...

Hurra! Glad dere likte dem :)