Saturday, February 13, 2010

Mat

Til dere som lurer på hvordan jeg lager cashewnøttpålegg:

Ta så mange cashewnøtter du vil lage pålegg av (usaltede), og ha dem i blenderen. Når de er opphakket nok (det velger du selv) heller du det i en skål, bland inn så mye salt du vil ha og rør rundt med olivenolje til det blir noenlunde sammenhengende. Økologisk olivenolje smaker best. Så er det bare å ha det på brødskiva og spise. Så vidt jeg veit kan man bruke hva slags nøtter man vil og hva slags olje man vil. Dette er en variant av en oppskrift i Aktivistens Kokebok, så jeg tar ingenting av æren selv. Hvis du har 200 kroner råder jeg deg til å kjøpe den.

Her er litt annen mat jeg har spist.

6 comments:

Anonymous said...

Tusen takk, gleder meg til å lage det! :)
Katharina

Anonymous said...

Hei Frøydis! Det tok tydeligvis litt tid før jeg gjør det jeg sa jeg skulle gjøre. Telefonen min bor på 99257074, og den håper veldig at du tar kontakt så vi kan finne på noe en dag. Anders

Frøydis said...

Hei Anders! La oss finne på noe snart, jeg sender en melding. Jeg møtte Ihra på fredag, men det vet du sikkert. Hun var trøtt :)

Jorgen said...

Ah, cashewnøttsmør var utrolig godt! Jeg brukte druekjerneolje, fordi den er helt smakløs. Det er et hot tips til å lage majones av også. Blir mye bedre enn olivenolje.

Kan jeg flytte inn på kjøkkenet ditt?

Frøydis said...

Men jeg er så glad i olivenolje, jeg pleier å helle masse olivenolje over brødet etter å ha tatt på cashewnøttpålegget. Hvor får man tak i druekjerneolje? Har aldri smakt det.

Haha, da må du love å ha med deg din egen seng, og så må du tåle at vi henger på rommet ditt hele tida :)

Jorgen said...

Det var ikke meningen å snakke stygt om olivenoljen din altså. :) Druekjerneolje får du i en matbutikk med litt utvalg, som for eksempel Ultra eller Meny. Men det er ikke noe spennende å smake på, for det smaker som sagt ingenting.