Sunday, July 25, 2010

Forrige uke

Pappa og jeg står opp før de andre og sykler. Vi sykler ned forbi Helligdomsklipperne, tar opp mot Rø. Sola og havet skinner, blomstene i veikanten gjør meg allergisk. Vi ser neslesommerfugler i veien, en keiserkåpe i skogen. Generalen ser vi ikke. Ned tyskerbakke, opp tyskerbakke. Ned Bobbebakke, opp Bobbebakke. Musvåken over trærne har glatte vinger.

Etterpå inn i bilen, etterpå iskrem, etterpå stranda. Jeg spanderer is på familien min, to kuler. På stranda svømmer jeg langt ut, der jeg kjenner understrømmen, så inn igjen. Legger meg og leser. Et insekt lander på Kapten Nemos bibliotek, der blir det sittende. Det er gråbrunt og spisst, det ligner et strå. Det er nydelig.

Her er noe annet nydelig, Leroy Andersons Classical Typewriter Symphony. Vi hørte det i kunsthistorietimene, men jeg har ikke sett det framført før.

4 comments:

Victoria Durnak said...

Fine ferien. Søte deg som spanderer is. Og vet du, det skjedde, jeg leste ut bøkene jeg hadde med. Frykten ble virkelighet, men takk og lov for http://pulse2.com/wp-content/uploads/2009/07/barnes-and-noble.jpg.

Frøydis said...

Det skjedde nesten meg også, men så lånte jeg Kapten Nemos bibliotek av den svenske familien min, og da hadde jeg akkurat nok bøker til å ha en halv igjen da jeg kom hjem. Perfekt! Når kommer du til Oslo igjen?

Victoria Durnak said...

Flaks. Jeg fant også en bok i samme stil i farmors hylle, jorden rundt på 80 dager. Var fint å lese noe som ikke tok opp eksistensens trefoldige struktur. Jeg kommer til Oslo den 8 august, skal på Øya, og så blir jeg helt til 23, la oss sees. Har du Øyabillett?

Frøydis said...

Har ikke penger til Øya desverre. Men jeg vil sees! Jeg er i Oslo fra 9. august ca. Skal jobbe en del, men det fins tid før og etter. Det blir fint!