Sunday, April 26, 2009

Godteri og festival (hva kan være bedre?)

Det er en viss type mennesker som gjør at du tenker Åh, når du ser dem, uten at du vet helt hvorfor. På torsdag kom det ei sånn jente inn på jobb og jeg tenkte Åh.
Da hun skulle betale spurte hun: Vil du ha godteri? og holdt fram en pose smågodt. Jeg fikk ta to, og jeg ble så inderlig glad. Blant alle de narkomane, alle med dårlig tid, alle som spør etter Marian Keyes eller Cecelia Ahern kommer ei jente og spør om man vil ha godteri. Man kan ikke miste trua på mennesket når noen av dem gjør ting som dette.

Vi hadde festival på skolen, det var fire band og masse øl. Jeg sto i baren og hadde kjole og en hatt fra 50-tallet, sjenerøst bortlånt av Benedicte. Skolen var full av folk, badeballer og lysende plastfrukt, en slags varm boks av bevegelse og lyd og entusiastiske samtaler med folk som løp videre, til neste band, neste samtale, neste flaske med øl. Læreren min og jeg lente oss over bardisken mot hverandre, og jeg fortalte at jeg ikke har søkt på en eneste skole til neste år, at jeg bare skal selge bøker i bokhandelen og jobbe med prosjekter på egen hånd. Han sa: Jammen, det blir noe av deg, det tror intuisjonen min. Etter noen forferdelige år nå framover, så kommer det til å gå bra. Jeg håper han bare mente forferdelig som i økonomisk trangt, at det ikke var en spådom over framtiden min generelt.
Steamboatbuddha var fantastiske, de rocka huset med gitar, banjo og egne trepaller til å trampe på, og etter dem kom Svarte Greiner som fikk alle til å sette seg ned på gulvet for å lytte til lyder.
Gud, jeg elsker å danse. Det må være lykken; å bevege seg uendelig til musikk.


8 comments:

t said...

shit altså, jeg skreiv om deg og jentene du åher av ca samtidig som du skreiv det her. velvel. du ser helt fantastisk ut i antrekket!

Frøydis said...

Haha, ja jeg så det etterpå. Og tusen takk! Det var gøy å ha på :)

bénédicte said...

Hei, du, hvem er du på flickr? Linken din leder bare til hovedsiden og du har ikke lagt meg til.

Frøydis said...

Er det bedre nå? Haha, jeg har ikke engang tenkt på det, jeg er jo logget inn så jeg kommer jo inn til meg selv.
Jeg heter Frøydis S og har ikke lagt til så veldig mange egentlig.

agnes said...

åååh! det hände mig när jag jobbade på bornholm! en kvinna gav mig karameller från karamellkompagniet " det kan du godt stå og gumle på" sa hon. typ:)

Det är ju bra att han var realistisk(??) i alla fall....istället för att säga att allt kommer gå sååå bra....fast varför skulle det inte kunna det egentligen?så fin du är på bilden, jag hoppas vi kan ses snart.

Frøydis said...

Å, jeg tror kanskje jeg husker det! Når drar du til Bornholm i år? Vi skal bare være der en uke, i slutten av juli.
Ja, jeg tror man trenger å bli minnet på det der med økonomien, for den er stort sett trang og den er viktig å tenke på.

Laura San Roman said...

ei thats you???

Frøydis said...

Yeah, it's me.